Ana Sayfa > Tatlılar > Sütlü Nuriye

(Sütlü Nuriye nasıl yapılır)

Sütlü Nuriye için kullanılan malzemeler :
50 gr. tel kadayıf
250 gr. margarin
100 gr. ceviz

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
2 su bardağı süt

Tarifi :
Tepsiye kadayıfı koyun. Margarini eritip tepsideki tel kadayıfın üzerine dökün, karıştırarak tel tel olmasını sağlayın. Bir sıra kadayıf bir sıra ceviz koyun iyice bastırarak bu işlemi tekrar edin. İçi yağlanmış fırın tepsinde alt üst ederek çevirin, önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Şeker ile sütü kaynatıp kadayıfın üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.