Ana Sayfa > Çorbalar > Köfteli Ve Bezelyeli Mercimek

(Köfteli Ve Bezelyeli Mercimek nasıl yapılır)

Köfteli Ve Bezelyeli Mercimek için kullanılan malzemeler :
1 paket hazır mercimek çorbası
5 su bardağı su
1 su bardağı bezelye

köftesi için:

200 gram köftelik kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 adet küçük boy soğan
tuz, karabiber
2 çorba kaşığı un

Tarifi :
Köftelik kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyip, bayat ekmek dilimlerini ufalayarak kıymaya ekleyin.

Tuz ve karabiber ekleyip köfteyi yoğurun.
Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucunuzun içinde yuvarlayın.
Yayvan bir tabağa unu koyup, köfteleri unun içinde yuvarlayın. Bir tavada yağı kızdırıp, köfteleri kızartın.

Derin bir tencereye 5 su bardağı suyu alıp mercimek çorbasını ekleyin. Devamlı karıştırarak kaynatın.

Çorba kaynadıktan sonra içine kızarmış köfteleri ve bezelyeyi ilave edin.

Kısık ateşte 10 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.