Ana Sayfa > Tatlılar > Elmalı Bohçalar

(Elmalı Bohçalar nasıl yapılır)

Elmalı Bohçalar için kullanılan malzemeler :
25 su bardağı un
4 adet elma
1 adet yumurta sarısı
6 adet kayısı
5 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı su

Tarifi :
Un, tereyağı, tuz, tarçın, hindistan cevizi ve su bir kapta hamur haline getirilir. Hamurlar 6 parçaya bölünüp kare şeklinde açılır. Elmalarn çekirdekli kısımları çıkartılıp içlerine kuru üzüm ve kayısı kurusu konur. Elma çanakları hamurla kaplanır. Hamur bohça biçiminde elmaların etrafına sarılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 70 derecede 20 dakika kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.