Ana Sayfa > Et Yemekleri > Ali Nazik

(Ali Nazik nasıl yapılır)

Ali Nazik için kullanılan malzemeler :
300 gr. kıyma
2 adet domates
2 adet biber
1 adet ortaboy soğan
isteğe göre maydanoz
tereyağı-isteğe göre sıvıyağ
3 diş sarımsak
500 gr.yoğurt
500 gr.patlıcan

sosu için:
biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı

Tarifi :
Domates,biber,soğan keskin bir bıçakla çok ince kıyılır(üşenirseniz rondoda parçalayabilirsiniz).

Tereyağını tavaya alın ve eritin. Kıyma ve ince kıydığınız malzemelerinizi orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Sarımsakları havanelinde biraz tuz ekleyerek ezin.Közlediğiniz patlıcanları kesme tahtasında iyice kıyın.

Salça ve tereyağını 2-3 dk.kavurarak ocaktan alın.

Sarımsak,patlıcan ve yoğurdu karıştırarak servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız etli karışımı yayın ve üzerine salçalı sosu gezdirerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.