Ana Sayfa > Et Yemekleri > Orman Kebabı 2

(Orman Kebabı 2 nasıl yapılır)

Orman Kebabı 2 için kullanılan malzemeler :
500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 adet çarlisyon yada tatlı kırmızı biber
2 adet ortaboy patates
2 adet ortaboy havuç
2 adet ortaboy kuru soğan
1.5 bardak sıcak su
isteğe göre 2 adet kabak
2 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
kekik

Tarifi :
Soğanlarınızı yemeklik doğrayın yağ ile birlikte tencereye koyun ve 1-2 dakika kadar kavurun.

Yıkayıp süzdüğünüz etleri tencereye katın ve yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Biberleri ekleyerek 2 dk. daha kavurun.
Küp küp doğradığınız havuçları 2 yemek kaşığı un ile tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. 1,5 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşamaya başlayana kadar (20-25 dakika pişirin). Daha sonra tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin. (tuzu bu aşamada eklememizin sebebi etlerin sertleşmesini önlemek).

Küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Kabakları küp küp doğrayarak kızartın.

Yumuşayan patateslere bezelyeleri ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika dah apişirdikten sonra servis tabağına alın, üzerine kızarmış kabakları ve kekik ekleyerek servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.