Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Fırında Galeta Unlu Sarımsaklı Tavuk

(Fırında Galeta Unlu Sarımsaklı Tavuk nasıl yapılır)

Fırında Galeta Unlu Sarımsaklı Tavuk için kullanılan malzemeler :
4-6 adet tavuk göğsü veya kanat
1 su bardağı galeta unu
100 gr tereyağı
4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
8-10 dal maydanoz (kıyılmış)
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı karabiber

Tarifi :
Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştırın.

Teflon tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatın.

Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştırın.

Tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizin.Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirin.

Servis yaparken garnitür olarak patates püresi ve pilav kullanabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.