Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Fırında Patatesli Köfte 2

(Fırında Patatesli Köfte 2 nasıl yapılır)

Fırında Patatesli Köfte 2 için kullanılan malzemeler :
3 adet orta boy patates
3 adet orta boy domates
2 adet yeşilbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım kaşığı biber salçası
200 gr. köftelik kıyma
1 dilim bayat ekmek içi (tost ekmeği de olur)
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
kimyon, karabiber, köfte baharı
tuz
1 – 2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
su

Tarifi :
Köfte için kıymayı geniş bir kaba alın, ekmek içini ufalayın (en tost ekmeğini rendeledim), rendenin küçük tarafıyla rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı ve baharatları ekleyerek yoğurun. Minik toplar oluşturarak geniş bir tabağa dizin. Streç filmle üzerini kapatarak dinlenmesi için dolaba alın (Benim yaptığım büyüklükte yaklaşık 16 adet köfte oldu).

Patatesleri soyun ve fotoğraftaki gibi dilimleyin. Pişireceğiniz tepsiye hafifçe sıvıyağ gezdirerek patatesleri tepsiye dizin. Patates sayısı kadar domates dilimleyerek üzerine dizin, biberler içinde aynı işlemi uygulayın.

Dolapta dinlendirdiğiniz köfteleri çıkartarak hazırladığınız sebzelerin üzerine birer tane yerleştirin ve kürdan yardımı ile sabitleyin.

Küçük bir kasede salça su ve sıvıyağı çırparak sosu yapın( ben içine kekik ve biraz daha baharat ekliyorum..Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirin.

Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak 250 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pilavla servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.