Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Köfteli Enginar Kebabı

(Köfteli Enginar Kebabı nasıl yapılır)

Köfteli Enginar Kebabı için kullanılan malzemeler :
köfte için malzemeler:

200 gr.kıyma
1 adet kuru soğan
2-3 dilim kadar bayat ekmek içi (benim gibi bayat ekmekleri önceden robotta un ufak edip, buzdolabı poşetlerinde, buzlukta saklıyorsanız , şanslısınız)
3-4 dal maydanoz
tuz, karabiber, kimyon

diğer malzemeler:
8 adet enginar
4 domates
3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su

Tarifi :
İlk önce 3 adet domatesi rendeleyin, sivri biberleri ince ince doğrayın. Sıvıyağda rendelediğiniz domatesleri ve biberleri pişene kadar soteleyin. Piştikten sonra salçayı da ekleyerek biraz kaynatın..Hafif koyu kıvamlı bir sos elde edin. Ocaktan alın. Bu aşamada biraz tuz ekleyebilirsiniz.

Diğer taraftan enginarları yıkadıktan sonra geniş bir fırın tepsisine dizin. Kalan 1 adet domatesi enlemesine 1cm. kalımlığında doğrayarak, 4 adet enginarların üzerine paylaştırın..Onlar beklesin şimdilik.

Kıymayı çukur bir kaba alın..Soğanı rendeleyin, kıymaya ekleyin..Ufalanmış bayat ekmek içini, ince doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip,yoğurun.

Elde ettiğiniz kıymayı, yarım limon büyüklüğünde 4 adet parçaya ayırıp,hafif yuvarladıktan sonra biraz yassılaştırarak, 4 adet enginarın üzerine dizin.. Diğer enginarlar sonradan kapak olmak üzere fırın tepsisinde sade olarak pişecekler.

Hazırladığınız salçalı domatesli sosun yarısını ayırın. Kalan yarısını, köfteli enginarların üzerlerine gezdirin.
1 su bardağı sıcak suyu fırın tepsisine ekleyerek, fırın tepsisinin üzerini, alüminyum folyo ya da fırın tepsisinin kendi kapağı varsa onla kapayın..Ben, kapaklı borcamda yaptım.
180 derecede 30 dk.pişirin.

Fırından çıkardığınız fırın kabının kapağını ya da alüminyum folyoyu çıkarın, köftesiz pişen enginarları, köfteli enginarların üzerine kapak gibi kapayıp, önceden ayırdığınız domatesli sosun tamamını, enginarların üzerine paylaştırarak, bu sefer, fırın tepsisinin üzerini kapamadan 5 dk daha fırınlayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.