Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Kırmızı Biberli ve İç Pilavlı Tavuk Sarma

(Kırmızı Biberli ve İç Pilavlı Tavuk Sarma nasıl yapılır)

Kırmızı Biberli ve İç Pilavlı Tavuk Sarma için kullanılan malzemeler :
2 adet tavuk göğsü _inceltilmiş
2 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet sarımsak

pilav için:

1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
nane
tuz
karabiber

Tarifi :
Kırmızı biberleri 20 dk kadar haşlayın..Haşlama işlemi bittikten sonra, soğuk su dolu bir kaba alarak biraz bekletin, kabukları bu şekilde daha rahat soyulacak.Kabuklarını soyduğunuz kırmızı biberleri 2 adet tavuğu saracak şekilde büyük bir tabağa yayın.

Pilavı hazırlayın.Bunun için, ince ince doğranmış soğanı, 2 yemek kaşığı sıvıyağda pembeleştirin. Dolmalık fıstığı da ekleyerek 2-3 dk. daha kavurun.Yıkanıp süzülmüş 1 çay bardağı pirinci ekleyin, kısık ateşte 5 dk.kavurun.

Kuş üzümü, nane, tuz ve karabiberi ekleyin. En son 2 çay bardağı sıcak su ekleyerek pirinçler çok az diri kalacak şekilde pişirip, ocaktan alın.

1 adet sarımsağı çok ince dövün.1 yemek kaşığı sıvıyağda çok az kavurun.

Kabuklarını soyduğunuz kırmızı biberi geniş bir tabağa yayın.İçine sarımsaklı yağdan sürün.İnceltilmiş tavuk göğsünü üzerine yayın…İçine, tavuğu rahatça saracak ölçüde (fazla olmasın, rahat saramazsınız) pilavı paylaştırın. Tavuğu rulo şeklinde sarın.

1 çay bardağı sıcak su eklediğiniz fırın tepsisine ruloları alın..Üzerine alüminyum folya kapatarak ya da benim gibi kapaklı fırın tepsisi kullanarak 175 derecede, 30-40 dk. pişirin. Maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.