Etli Nohut için kullanılan malzemeler :
1 koserve nohut yada 3 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr. kuşbaşı koyun eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 büyük boy kuru soğan,
1 adet orta boy domates,
1 yemek kaşığı domates salçası,
yeterince tuz,
6 su barağı sıcak su
Tarifi : Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın, kuşbaşı eti yıkayarak süzülmeye bırakın.
Tencereye sıvıyağı koyun, soğanları çok az tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
Önce domatesi sonrada salçayı ekleyerek 2 dakika daha kavurun, en son etin tamamını ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya devamedin.
Nohutları ve sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin, ocaktan almadan 5 dk. önce tuzunu ekleyin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009