Ana Sayfa > Et Yemekleri > Fırında Sebzeli Biftek ve Meksika Fasulyesi

(Fırında Sebzeli Biftek ve Meksika Fasulyesi nasıl yapılır)

Fırında Sebzeli Biftek ve Meksika Fasulyesi için kullanılan malzemeler :
2 adet biftek (neredeyse 250 gr.)
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 iri boy domates
1 adet havuç
1 adet sivri biber
1 adet orta patates
50gr tereyağ
kekik
karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
aluminyum folyo

Tarifi :
Biftekleri sıvıyağda hafifçe kızartın. Bifteklerin içine piyazlık doğradığımız soğanları ve ince kıydığımız sarımsakları ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar da soteleyin.

Patates ve domatesleri ve diğer sebzeleri küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsaklar sotelediğimiz biftekleri ayrı ayrı aliminyun folyoya alın ve hazırladığınız sebzeleri ekleyin.

Daha sonra üzerine suda eritilen salçayı folyolara paylaştırın ve paketleyin. 200 derece fırında sebzeler hafif kızarana kadar yaklaşık 15.dk. pişirin.

Folyoları açarak servis tabağına alın. Ve yanına konserve meksika fasuyesi ilave edin. Üzerini süslemek için taze kekik kullanabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.