Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kaşarlı Karnıyarık

(Kaşarlı Karnıyarık nasıl yapılır)

Kaşarlı Karnıyarık için kullanılan malzemeler :
5 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için)
1 su bardağı sıvıyağ
2 orta boy soğan (doğranmış)
3 diş sarımsak
250 gr. kıyma
2 ortaboy domates
maydanoz,
1/2 çay kaşığı tuz, karabiber,
1 su bardağı su veya et suyu

sunum için :

dereotu
200 gr. kaşar peyniri

Tarifi :
Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun. Alta geçmiyecek şekilde boydan boya çizin. 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın. Sonra yıkayıp, kurulayın.
Bir tavaya 1 bardak sıvıyağı koyun ve patlıcanların her iki yanıda iyice yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, peçete üzerine koyarak fazla yağını alın.

Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin. Küp küp doğradığınız domatesi ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.

Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa yada çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dk. pişirin. Son olarak dilimlediğiniz kaşarları, karnıyarığın üzerine ilave ederek 5 dk. daha pişirin (Böylece kaşar peynirleri güzelce eriyecek).

Fırından çıkarttığınız karınıyarıkları servis tabağına alın ve üzerine dereotu serperek sıcak servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.