Ana Sayfa > Et Yemekleri > Ciğer Biftek

(Ciğer Biftek nasıl yapılır)

Ciğer Biftek için kullanılan malzemeler :
1adet karaciğer
1çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
yarım demet maydonoz
1 su bardağı un
kekik
tuz
sumak

Tarifi :
Ciğerimizi alışmış olduğumuz küp küp doğramanın aksine bu sefer kasabımıza (Biz de evde doğrayabiliriz) biftek şeklinde doğratalım. Üstlerini bıçakla hafifçe çizelim.

Yıkayalım ve bir süzgeçte süzülmesini bekleyelim. Unumuzu çukur bir kaba boşaltalım, yağımızı teflon tavaya dökelim ve kızdıralım.

Süzülen ciğerleri una iyice buladıktan sonra kızmış yağda kızartalım. Kurumamasına önem verelim !!!.

Kızaran ciğer bifteklerimizi çelik ufak bir kabın içine koyalım ve üstüne istenilen miktarda kekik ve tuz serpip ağzını kapatalım. Servis edene kadarda açmayalım.!!

Soğanlarımızı salata soğanı şeklinde doğrayalım ayıklanmış ve ince doğramış olduğumuz maydanozumuzun içine katarak birlikte yıkalım ve süzelim.

İçine yine istenildiği kadar sumak ilave edelim . Ciğerlerle birlikte tabaklara servis yapalım . İstenirse patates tava ile de servis edilebilir

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.