Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Islama

(Islama nasıl yapılır)

Islama için kullanılan malzemeler :
3 yufka
3 su bardağı tavuk suyu
2 tavuk gögsü
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Tarifi :
Tavuk göğüslerini iyice pişene kadar haşlayın ve suyunu kenara ayırın. Elle yada çatal yardımıyla pişen tavuk etini didikleyin.

Borcamı yağlayın, yufkaları rulo haline getirerek parçalara ayırın. Her parçayı ayırdığınız tavuk suyu ile ıslatıp borcama yerlestirin.

Tüm yufkaları yerleştirdikten sonra, kalan tavuk suyunu yufkaların üzerine dökün.

Son olarakta cezvede kızdırılmış tereyağını ve cevizleri ekleyerek sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.