Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Yufkadan Kolay Mantı

(Yufkadan Kolay Mantı nasıl yapılır)

Yufkadan Kolay Mantı için kullanılan malzemeler :
4 adet yufka,
350gr. kıyma,
2 adet soğanın rendesi,
tuz, karabiber,
kırmızı toz biber ,
yarım su bardağı sıvı yağ

sosu için:

1 litre et suyu,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı salça,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
500 gr. yoğurt,
3-4 diş sarımsak
tuz

Tarifi :
Kıyma, soğan rendesi, tuz ve biberi, bir kabın içinde karıştırın.

Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, geniş tarafına iç harçtan boydan boya koyun ve ortaya doğru kol böreği gibi sarın ve tepsiye yada ortaboy bir tavaya döşeyin. İster fırında ister orta ateşte üstü ve altı kızarana kadar pişirin.

Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. 10 dakika demlendirin.
Sarımsaklı yoğurdu ayrı kabın içinde hazırlayın.Bir cezvede yada tavada salçalı biberli sosu hazırlayın.

Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.