Ana Sayfa > Et Yemekleri > Enginarlı Bonfile

(Enginarlı Bonfile nasıl yapılır)

Enginarlı Bonfile için kullanılan malzemeler :
4 enginar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
400 g bonfile
2 orta boy havuç
200 g arpacık soğan
3 diş sarımsak
½ çay kaşığı tozşeker
4 defne yaprağı
½ demet dereotu
½ çay kaşığı karabiber
tuz

Tarifi :
Bonfileyi ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin.
Sarımsakları soyup, ince ince dilimleyin.

Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Havuçları ve derotunu temizleyip, incecik dilimleyin.

Zeytinyağının yarısını tavaya dökün ve eti kısık ateşte kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, pişirin.

30×30 cm ebatlarında yağlı kağıt kesin.
Enginarları alüminyum folyonun ortasına yerleştirin.

Yağlı kağıdın kenarlarını yukarıya doğru kaldırın.
Bonfile, sarımsak, soğan, havuç ve defne yapraklarını enginarların içine paylaştırın.

Üzerlerine ve altlarına çok az kaynar su ilave edin.

Yağlı kağıdın kenarlarını enginarların üzerine kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.