Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Hünkar Kayığı

(Hünkar Kayığı nasıl yapılır)

Hünkar Kayığı için kullanılan malzemeler :
5 kabak
2 domates
1 büyük kuru soğan
200 gr. kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
pul biber
karabiber
tuz

sosu için;
1 su bardağı süt
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un
tuz
kaşar peyniri

Tarifi :
Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün. Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin. Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın.

Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun. Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun.

Beşamel sos;
Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.

Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.