Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Düdüklü Tencere Keki

(Düdüklü Tencere Keki nasıl yapılır)

Düdüklü Tencere Keki için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 şişe gazoz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Tarifi :
Şekeri ve yumurtayı şeker eriyinceye kadar çırpın. Bu karışıma gazozu vanilyayı kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.

Düdüklü tencereyi yağlayıp unlayın. Keki düdüklü tencereye boşaltıp kapağını kapatın.
Tencereyi hafif ateş üzerine koyup 30-35 dk pişirin.

Tencereyi ateşten alıp hafif ılık hale gelinceye kadar bekletiniz. sonra kapağı açıp keki kuru bir yere ters çeviriniz.

not: Düdüklü tencere kekinin üstü pek kızarmaz. Üzerini fırında kızartabilirsiniz ya da pasta kreması ile süsleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.