Ana Sayfa > Et Yemekleri > Şehriyeli Güveç

(Şehriyeli Güveç nasıl yapılır)

Şehriyeli Güveç için kullanılan malzemeler :
koyun eti (kemiksiz) 360 gram
tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram
salça 1 yemek kaşığı 10 gram
kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
arpa şehriye 1 2/3 su bardağı 300 gram
margarin 6 yemek kaşığı 60 gram
su 3 1/2 su bardağı 700 gram

Tarifi :
Eti 2 santimetreküp irilikte doğra. Kendi suyu ile kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişir. 1/2 tatlı kaşığı tuz ekle ve yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam et. Salçayı koy, karıştır, 1-2 dakika daha pişir, kara biberi kat. şehriyeyi, yağla hafif pembeleşinceye değin 3-4 dakika kavur, suyu ve kalan tuzu koy, karıştır. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin, 15-20 dakika pişir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Servis tabağına al, ortasını aç, pişen eti yerleştir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.