Ana Sayfa > Çorbalar > Yahni

(Yahni nasıl yapılır)

Yahni için kullanılan malzemeler :
keçi eti (orta yağlı)
500 gr
nohut
1/2 su bardağı
kuru soğan
3 orta boy
tere yağ
2 yemek kaşığı
toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
biber salçası
1 yemek kaşığı

Tarifi :
Nohut bir gün önceden suya ıslatılır ve ıslanmış nohut suda haşlanır ve kabukları soyulur.

Parça etler soğuk suda yıkanır, üzerini örtecek kadar su ile ocağa konulur, ara sıra köpüğü alınarak pişirilir. (60 dk)

Soğanlar soyulup, küçük küçük doğranır. Tuz ile ovulur ve tere yağ ile kavrulur.

Kavrulan soğanlar, nohut, salça ve kırmızı biber ete eklenir. Et iyice pişinceye kadar pişirilir. (60 dk)

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Keşkekle birlikte servis yapılır. Keşkeğin ortasının açılıp, yahninin dökülüp bu şekilde servis edilmesine "orta" denir ve en yaygın servis biçimi budur.
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : adile
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Salatayı erken yapmanız gerekirse, bozulmaması için üzerine nemli bir bez örtün ve sosunu koymayın. Sofraya alırken sosunu ilave edin.