Ana Sayfa > Çorbalar > Topalak

(Topalak nasıl yapılır)

Topalak için kullanılan malzemeler :
ince bulgur
3 su bardağı
haşlanmış nohut
1 çay bardağı
salça
1 yemek kaşığı
margarin
1 yemek kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
k. nane
1 tatlı kaşığı
sarımsak
3 diş
kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı
yarma
1/2 su bardağı

Tarifi :
Bulgur ve yarma derin bir tepsiye konulur, üzerine bir miktar sıcak su dökülüp, yoğrulur. (15 dk)

Yoğrulan bu karışımdan parçalar koparılır ve bilye gibi yuvarlanır. (20 dk)

Bir tencerede kaynayan suya hazırlanan topalaklar atılıp, kaynatılır. İçine haşlanmış nohutlar eklenip iyice pişirilir. (45 dk)

Bir tavada margarin, salça baharatlarla karıştırılarak sos haline getirilir ve çorbanın üzerine dökülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Pirinç Pilavı Salata Komposto
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : adile
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.