Ana Sayfa > Çorbalar > Arabaşı

(Arabaşı nasıl yapılır)

Arabaşı için kullanılan malzemeler :
hamuru için
un
2,5 su bardağı
su
7 su bardağı
çorbası için
tavuk eti
500 gr (enaz)
un
2 yemek kaşığı
margarin
2 yemek kaşığı
biber salçası
2 yemek kaşığı
tuz
2 tatlı kaşığı
pul biber
2 tatlı kaşığı
su
7 su bardağı

Tarifi :
Hamurun Hazırlanması :
Dört su bardağı su bir tencereye konularak kaynatılır. (10 dk)


Ayrı bir kapta un, üç su bardağı ile bulamaç haline getirilir.

Hazırlanan bulamaç kaynayan suya ilave edilir.

Topaklandırılmadan karıştırılır. (10 dk)

Pişirilen hamur tepsiye dökülür ve soğumaya bırakılır.

Çorbanın Hazırlanması :

Bir düdüklü tencereye tavuk eti ve su konulup pişirilir. (15 dk)

Pişen tavuk eti çıkartılıp, soğumaya bırakılır.

Un ile yağ yakılmadan ve topaklandırılmadan kavrulur, salça eklenir. (3 dk)

Tavuk suyu bulunan tencereye hazırlanan miyane eklenir ve topaklandırılmadan karıştırılarak kaynamaya bırakılır. (15 dk)

Kaynadıktan sonra küçük küçük didilen tavuk etleri eklenir, pişirme işlemine kaynayıncaya kadar devam edilir. (10 dk)

Kaynayınca tuz ve pul biber ilave edilerek ocak kapatılır. (2 dk)

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Hamurun döküldüğü tepsinin ortasına kase ile çorba konur. Kaşığa önce hamur, sonra çorba alınarak yenir
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : adile
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.