Ana Sayfa > Tatlılar > Haşhaşlı Revani

(Haşhaşlı Revani nasıl yapılır)

Haşhaşlı Revani için kullanılan malzemeler :
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
15 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

Tarifi :
Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alın kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın.
Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 dakika çırpın.
Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın.

Kuru malzemeleri de ekleyin ve tel çırpıcı ile malzemeler karışana kadar karıştırın.

Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın.
170 dereceli önceden ısınmış fırında hamuru pişirin.

Fırndan aldıktan sonra biraz ılıklaşmasını bekleyin ve dilimlere kesin.

Şerbeti ilave edin ve tatlıyı 3-4 saat dinlendirip krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.