Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Ferke

(Ferke nasıl yapılır)

Ferke için kullanılan malzemeler :
4 adet patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
yarım yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
üzeri için sarımsaklı yoğurt

Tarifi :
Önce patlıcanları zebra gibi soyup kiraz büyüklüğünde doğratıp bekletelim. Sonra soğanı doğrayıp sıvı yağda biraz kavuralım, salçayı ekleyelim. Doğranmış patlıcanları ekleyip biraz yumuşayınca 1 çay bardağı su ve haşlanmış nohutu koyalım. Kendi halinde bırakalım biraz ğişsin. 15 dakikada hazır olur. Tabağımıza alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.