Ferke için kullanılan malzemeler :
4 adet patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
yarım yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
üzeri için sarımsaklı yoğurt
Tarifi : Önce patlıcanları zebra gibi soyup kiraz büyüklüğünde doğratıp bekletelim. Sonra soğanı doğrayıp sıvı yağda biraz kavuralım, salçayı ekleyelim. Doğranmış patlıcanları ekleyip biraz yumuşayınca 1 çay bardağı su ve haşlanmış nohutu koyalım. Kendi halinde bırakalım biraz ğişsin. 15 dakikada hazır olur. Tabağımıza alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009