Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Kıymalı Makarna

(Kıymalı Makarna nasıl yapılır)

Kıymalı Makarna için kullanılan malzemeler :
1 paket makarna
2 diş sarımsak
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gram kıyma
1 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
karabiber
tuz

Tarifi :
Tencerede su kaynatın. Tuz ve yağ ekleyin. Makarnaları da ekleyerek haşlayın.Genişçe bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.

Sarımsakları ve soğanları ince ince doğrayak kızartmaya başlayın. 2-3 dakika sonra kıymayı ekleyin. Soğanlar hafiften pembeleşinceye kadar ara ara karıştırın. Yeşil biberi de ince ince doğrayarak ekleyin. 2 dakika sonra domatesleri de ekleyin (yine yemeklik olarak doğranmış olmalı).

Haşlanan makarnaları süzün ve tencereye tekrar koyun. Tavada hazırladığımız karışımı da tencereye ekleyerek karıştırın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.