Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Köy Eriştesi

(Köy Eriştesi nasıl yapılır)

Köy Eriştesi için kullanılan malzemeler :
250 gr erişte
1 dal taze kekik
tuz

sosu için :
30 gr beyaz peynir
4 adet kurutulmuş domates
4 çorba kaşığı ceviz içi
2 tatlı kaşığı altın hasat sızma zeytinyağı

Tarifi :
Erişteleri tuz ilave edilmiş kaynar suda birkaç dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün. Sosu için, zeytinyağını bir tavada ısıtıp cevizleri 1 dakika kadar sürekli karıştararak kavurun. Rendelenmiş beyazpeynir ve kurutulmuş domatesleri ilave edip harmanlayın. Servis tabağına alıp küp şeklinde doğranmış peynirler ve taze kekikle süsleyip servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.