Ana Sayfa > Çorbalar > Sütlü Isırgan Çorbası

(Sütlü Isırgan Çorbası nasıl yapılır)

Sütlü Isırgan Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 demet ısırgan otu
1 su bardağı su
4 çorba kaşığı mısır unu
tereyağı
1 su bardağı süt
tuz


Tarifi :
1 su bardağı suda ısırganlar yıkandıktan sonra tüm olarak 5 dakika haşlanır. Biraz soğuyunca suyuyla birlikte robottan geçirilerek püre haline getirilir. Bir tencerede mısır unu biraz tereyağı ile kavrulur. İçine püre haline gelmiş olan ısırgan koyulur. Karıştırılır ve sonra süt koyularak kaynatılır ve sıcak olarak servis yapılır.


Yemeğin mevsimi : İlkbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,043 saniyede oluşturuldu.