Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kabaklı Kek

(Kabaklı Kek nasıl yapılır)

Kabaklı Kek için kullanılan malzemeler :
2 çorba kaşığı tereyağ
6 adet orta boy kabak
4 adet yumurta
2 çay bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı riviera zeytinyağı
1 çay bardağı mısırözü yağı
1 kase ufalanmış beyaz peynir
3 dal dereotu
3 dal maydonoz
5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
karabiber
2 kase yer fıstığı

Tarifi :
Kabakları soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Suyunu sıkın. Teremyağı tavada eritip kabaklar suyunu salıp çekene dek kavurun. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurtalar ve yoğurdu 5 dakika çırpın. Sıvıyağlar ve peyniri ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Kıyılmış yeşillikler ile kavrulmuş kabakları ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırın ve en son elenmiş un ile kabartma tozunu ekleyin.

Tahta kaşıkla tekrar karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye dökün. Üzerine yer fıstığı içi serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40–45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tel üzerinde ılınmaya bırakın. Dilimleyip ılık servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.