Ana Sayfa > Salatalar > Bat

(Bat nasıl yapılır)

Bat için kullanılan malzemeler :
1 + 1/4 su bardağı yeşil mercimek
1/8 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı ceviz içi
2 adet sivri biber
1 adet domates
2 çorba kaşığı domates salçası
yarım demet taze soğan
yarım demet dereotu
yarım demet reyhan
yarım demet nane
yarım demet maydonoz
yarım çorba kaşığı pul biber
1 adet marul
tuz

Tarifi :
Yeşil mercimekleri sıcak suda birkaç saat beklettikten sonra suyunu süzün. 2,5 su bardağı suyu tencereye alarak yeşil mercimekleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alarak içine bulguru ekleyin. Karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Ceviz içini mutfak robotunda irice çekin. Biberlerin saplarını keserek içini temizleyin, taze otlar ve taze soğanlarla beraber ince ince kıyın. Domatesin kabuğunu soyarak küp şeklinde doğrayın. Soğuyan mercimeğin içine salça, tuz, pulbiber, taze soğan, kıyılmış otlar ve domatesi karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi marul yapraklarında servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.