Ana Sayfa > Tatlılar > Ankara Sarması

(Ankara Sarması nasıl yapılır)

Ankara Sarması için kullanılan malzemeler :
2 paket kakaolu bisküvi
8,5 su bardağı süt
1 kutu toz kremşanti
1 paket vanilya
1,5 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Tarifi :
7 su bardağı sütü tencereye alın. İçine 1,5 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı un ve vanilyayı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Dikdörtgen şeklindeki tepsiye eşit şekilde yayarak iyice bastırın. Pişirdiğiniz muhallebiyi sıcak olarak bisküvilerin üzerine dökün. Tepsiyi buzdolabında bekleterek soğutun.

Diğer tarafta 1,5 su bardağı süte iki poşet kremşantiyi ekleyerek mikserle çırpın. Kremşantiyi soğumuş tepsinin üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine cevizleri ilave edin.

Tepsideki karışımı bıçakla boyuna tam ortasından iki eşit parçaya ayırın. Daha sonra enine yedi eşit dikdörtgen olacak şekilde altı kere kesin. 14 parça haline getirin. Her parçayı spatula yardımı ile kıvırarak kaldırın. Servis tabağına rulo şeklinde dizerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.