Ana Sayfa > Tatlılar > Gaziler Helvası

(Gaziler Helvası nasıl yapılır)

Gaziler Helvası için kullanılan malzemeler :
100 gr teremyağ
2,5 su bardağı un
200 gr badem
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker

Tarifi :
Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun ve birkaç bademi daha sonra süsleme için ayırın. Tencerede sütü kaynatın. Tozşekeri ilave ederek karıştırın. Teremyağı geniş bir tavada eritin. Un ve bademleri ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Şekerli ılık sütü kavrulmuş una azar azar ekleyerek sürekli karıştırmaya devam edin. Helva pişince ocaktan alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika dinlendirin.

Elde ettiğiniz helvadan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Üzerlerine badem yerleştirip servis tabağına alın. İsteğe göre çikolata sosla süsleyin, ılık servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.