Ana Sayfa > Çorbalar > Kıkırdak Çorbası

(Kıkırdak Çorbası nasıl yapılır)

Kıkırdak Çorbası için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı et suyu
1 su bardağı erişte
1 su bardağı un
250 gr süzme yoğurt
2 sdet yumurta
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
tuz

Tarifi :
Et suyunu kaynatıp, erişteyi ekleyin.
10 dakika pişirip, tencereyi ateşten indirin.
Ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta ve süzme yoğurdu boza kıvanına gelinceye kadar çırpın.

Karışımı kısık ateşte kaynatın ve tuz serpin.
Kıkırdak için 1 yumurta, biraz tuz ve kalan unla katı bir hamur yoğurun.

Hamuru rulo şelinde sarın. Küçük üçgenler kesip, bol tereyağda kavurun. Erişteli et suyu ile boza kıvamındaki karışımı birleştirip, pişirin.

Kıkırdakları ekleyip, nane ile süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.