Ana Sayfa > Çorbalar > Yuvalak Çorba

(Yuvalak Çorba nasıl yapılır)

Yuvalak Çorba için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı ince bulgur,
1 su bardağı ince göce(dövülmüş aşurelik buğday)
1 çorba kaşığı nane,
tuz, karabiber, pul biber
1 tane soğan,
1 çorba kaşığı salça,
bir kase yoğurt,
2,3 diş sarımsak.

Tarifi :
İnce bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su döküp üstünü kapatın. Bulgur şişince üzerine öğütülmüş göceyi, naneyi, tuz ve baharatları ekleyip yuvarlanabilecek kıvama gelene dek yoğurun. Elinize sıvı yağ sürüp fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Diğer taraftanda ince kıyılmış soğanları sıvı yağda çevirdikten sonra salça ekleyip üzerine sıcak su dökün.

Yuvarladığınız bulgurları sıcak suya yavaşça dökün ve kısık ateşte karıştırmadan pişirip sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Not: Bu yemeğin içine 1 sb. haşlanmış nohut da ekleyebilrsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : NİSADA
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.