Ana Sayfa > Et Yemekleri > Çıtır Kase De Et Sote

(Çıtır Kase De Et Sote nasıl yapılır)

Çıtır Kase De Et Sote için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı zeytinyağ
7-8 dal dereotu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam
1 yumurta sarısı
1 kg. dana eti
2 orta boy domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
kekik
tuz

Tarifi :
Öncelikle hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde bir hamur yoğurun. Tuzu damak zevkinize göre azar azar ekleyin. Kullandığımız unlarda kıvam açısından farklılık gösterebileceği için, unuda azar azar ekleyin. Hamuru, yarım saat kadar dinlendirin. Fırına dayanıklı kaselerin dış kısmını katı yağ ile yağlayın ve hamuru oklava ile açarak kaselerin üzerine sıvayın. (Ben büyük kaseler elde etmek istediğim için, hamur ile mini tart kalıplarımın dışını kapladım, siz daha minik kaseler yapmak isterseniz, kalıbınızın iç kısmını kullanabilirsiniz)

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kuşbaşı doğranmış olan etlerinizi güzelce yıkayın. Suyunu çok süzmeden, bir tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Arada karıştırarak ve suyunu kontrol ederek (etler pişmemiş ama suyunu çekmiş ise 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyin, bu işlemi et pişene kadar tekrar edin) pişirin. Et pişerken üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık ile alarak, atın.

Etleriniz pişince, bir kevgir yardımı ile temiz bir tencereye alın, 1 çay bardağı sıvı yağ ile orta ateşte karıştırarak kızartın. Domates rendesi, ve salçayı ekleyip, domateslerin çiğ tadı gidene kadar pişirin. Altını kapatıp, tuz ve kekik ekleyin.

Hem hamur kaseleriniz, hemde et sote soğuyunca, yemeği hamur kaselerinin içine paylaştırın. Servis etmeden önce üzerine biraz kaşar serpin ve 200 derece fırında ısıtın. Sıcak servis olarak yapın.

NOT:kırmızı et sevmeyenler beyaz etle de yapabilirler.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : NİSADA
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.