Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Fattush

(Fattush nasıl yapılır)

Fattush için kullanılan malzemeler :
yarım marul
yarım pita ekmeği
yarım domates
yarım salatalık
5 kiraz
1 turp
1 taze soğan
5 dal nane
1 çay kaşığı sumak
yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
ekmeği kızartacak kadar ayçiçeği yağı
tuz

Tarifi :
Marul, salatalık, kiraz, turp, nane ve taze soğanı ince kıyın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi tuz ve sumak ilave edip karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu karışıma ekleyin.

Küp şeklinde doğradığınız ve ayçiçek yağında kızarttığınız pita ekmeğini üzerine serperek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.