Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tejaj Mısakkah

(Tejaj Mısakkah nasıl yapılır)

Tejaj Mısakkah için kullanılan malzemeler :
1 ince lavaş ekmeği
100 gr tavuk
15 gr sivri biber
15 gr soğan
1 dal taze kişniş
4 kiraz domates
1 taze soğan
1 çay kaşığı sumak
25 ml zeytinyağı
50 ml ayçiçeğiyağı
tuz
karabiber

Tarifi :
Soğanları ince ince kıyıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Tavukları ince kıyarak soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin. Biberleri ince kıyıp karışıma ekleyin. Tuz, karabiber ve sumağı ekleyip harmanlayın.
Lavaş ekmeğinin içine karışımı paylaştırıp dürüm şeklinde sarın. Izgarada kızartıp üçer cm boyunda kesin. Servis tabağına yerleştirin.

Kiraz domatesleri ayçiçeğiyağında kızartın. Kızarmış kiraz domates, taze soğan ve taze kişniş ile süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.