Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Biryani

(Biryani nasıl yapılır)

Biryani için kullanılan malzemeler :
100 gr basmati pirinci
50 gr tereyağı
50 ml ayçiçeğiyağı
50 ml zeytin yağı
3 su bardağı et suyu
30 gr badem
50 gr kuru üzüm
25 gr dolmalık fıstık
250 gr kemikli kuzu kaburga eti
2 kiraz domates
2 frenksoğanı
bir kaç tel safran
yarım soğan
tuz

Tarifi :
Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp, doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu etlerinden bir miktar kuşbaşı doğrayıp ilave edin, iyice soteleyin.
Pirinci yıkayın. Safranla birlikte ete ilave edip karıştırın. Suyunu çekmesi için demlenmeye bırakın. Hazırladığınız yemeği bir kaseye alıp servis tabağını üzerine kapak yaparak ters çevirin.
Badem, kuru üzüm ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayçiçeğiyağında soteleyip biryaninin üzerine gezdirin. Frenksoğanları ile süsleyin. Ayçiçeğiyağında kızarttığınız kiraz domates ile süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.