Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Mısırlı Lapa (15 Ay)

(Mısırlı Lapa (15 Ay) nasıl yapılır)

Mısırlı Lapa (15 Ay) için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı haşlanmış mısır tanesi
1 çorba kaşığı bal
1 su bardağı su

Tarifi :
Pirincin üzerine su eklenir. Çok kısık ateşte pirinçler şeklini kaybedene kadar haşlanır. Üzerine haşlanmış mısır eklenir. Blenderden geçirerek püre yapılır. En son bal eklenir, iyice karıştırılır. Bebeğe kaşıkla yedirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.