Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Sütlaç (10 Ay)

(Sütlaç (10 Ay) nasıl yapılır)

Sütlaç (10 Ay) için kullanılan malzemeler :
40 gram pirinç
1 tutam hindistancevizi
1 çay kaşığı un
50 ml süt

Tarifi :
1 litre tuzlu suda pirinci 20 dakika haşlayın. Haşlanmış pirinci süte ekleyin. Düşük ısıda beraberce pişirin, içine; un ve hindistancevzini ekleyin, biraz koyulaştırın, sütlacınız hazır. Soğutup bebeğinize yedirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.