Ana Sayfa > Soslar > Mantar Harç

(Mantar Harç nasıl yapılır)

Mantar Harç için kullanılan malzemeler :
1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
2 kahve fincanı mantar suyu
tuz
bir tutam kırmızı yaprak biber
2 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı soğuk süt
1 çay fincanı kaynar süt

Tarifi :
Küçük bir tencereye soğuk sütü ve unu koyup iyice karıştırın. 5 dakika bekletin. Üzerine kaynar sütü döküp karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika pişirip ateşten alın Tereyağını küçük bir tencerede eritip soğanı ilave edin. 1-2 dakika orta ateşte kavurup tuz, mantar ve biberi ekleyip iki dakika daha kavurun. Mantar suyunu ilave edip kaynatarak suyunu çektirip yukarıdaki sütlü sosu ilave edip bir iki dakika daha karıştırarak kaynatıp ateşten alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.