Ana Sayfa > Ramazan Yemekleri > Ramazan Kıyması

(Ramazan Kıyması nasıl yapılır)

Ramazan Kıyması için kullanılan malzemeler :
500 gr orta yağlı kıyma
400 gr ince kıyılmış ıspanak
yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
yeteri kadar tuz, karabiber
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates (kabukları soyulmuş doğranmış)
1 büyük çentilmiş soğan

üzeri için:
4 adet yumurta

Tarifi :
Yayvan bir tencereye soğanı ve yağı koyup kavurun. İçine kıymayı ilave edin. Salça ile domatesi birlikte pişirin. Maydanoz ve ıspanağı ilave edin. Tuzunu ve baharatını ekleyip ağzını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine çırpılmış yumurta ekleyin. Kapağını kapatın. Sıcak olarak servise sunun.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir