Sütlü Ramazan Lokması için kullanılan malzemeler :
yarım paket tereyağı veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı ayçiçek yağı
Tarifi : Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Yarım paket yağı tencerede eritin. İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun. Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın. Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin. Tekrar karıştırıp soğutun. 4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin. Hamurdan küçük küçük parçalar alın. Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin