Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Balkabaklı Çörek

(Balkabaklı Çörek nasıl yapılır)

Balkabaklı Çörek için kullanılan malzemeler :
3¼ bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı tuz
1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
250 gram balkabağı
½ bardak süt
¼ paket tereyağı (65gram), yumuşak
1 yumurta
½ bardak şeker
½ tatlı kaşığı tarçın
¼ tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil, istenirse
¼ tatlı kaşığı rendelenmiş muskat (nutmeg), istenirse

üzeri için:
1 çorba kaşığı şeker

Tarifi :
Kabağı küp küp doğrayın ve kalın altlı küçük bir tencereye alın. ½ bardak su ilave edip orta hararetli ocak üzerinde 15-20 dakika kadar veya kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ilıyınca kabakları çatalla iyice ezip püre haline getirin.

Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak sütü ve yumurtayı koyun. Daha sonra kabak püresini ilave edin. Unu, tarçını ve karanfili bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin. Tuzu, şekeri ve yumuşatılmış tereyağını unların hemen üstüne haznenin farklı köşelerine yerleştirin. Unların ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Beyaz ekmek, 750 gram ve açık kabuk rengini seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.