Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Cevizli Soğanlı Poğaça

(Cevizli Soğanlı Poğaça nasıl yapılır)

Cevizli Soğanlı Poğaça için kullanılan malzemeler :
2½ bardak beyaz un
1 tepeleme tatlı kaşığı instant kuru maya
½ tatlı kaşığı tuz
½ bardak su, oda sıcaklığında
1 yumurta
125 gram yumuşak tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
¼ bardak rendelenmiş eski kaşar
¼ bardak ceviz, ince kıyılmış
1 çorba kaşığı zeytinyağı

üzeri için:
1 yumurta sarısı

Tarifi :
Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında hafifçe kahverengileşinceye kadar 3-4 dakika kadar sote edin.

Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve yumurtayı koyun. Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin. Tuzu, peyniri, soğanları, cevizi ve tereyağını unların hemen üstüne haznenin farklı köşelerine yerleştirin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Programın bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp 24 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak iyice yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

30 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.

Mayalanan ekmeklerin üzerine iyice çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.