Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Çikolatalı Çörekler

(Çikolatalı Çörekler nasıl yapılır)

Çikolatalı Çörekler için kullanılan malzemeler :
2¼ bardak beyaz un
1 silme tatlı kaşığı instant kuru maya
¾ tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı şeker
¼ bardak süt
50 gram tereyağı, yumuşatılmış
2 yumurta

içine:
2 paket bitter çikolata (160 gm), iri parçalanmış

üzeri için:
1 yumurta sarısı

Tarifi :
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak sütü ve yumurtaları koyun. Unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun üstüne haznenin farklı köşelerine tuzu, şekeri ve tereyağını koyun. Unların ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Programın bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp 10 eşit parçaya ayırın. Herbir parçayı elinizde hafifçe yassıltarak ortasına çikolata parçaları yerleştirip düzgün bir şekilde bohça gibi kapatın. Kat yeri aşağıya gelecek şekilde yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirin.

Ilık bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan çöreklerin üzerine iyice çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.