Ana Sayfa > Tatlılar > Limonlu Cheesecake

(Limonlu Cheesecake nasıl yapılır)

Limonlu Cheesecake için kullanılan malzemeler :
kepekli bisküvi
1 kahve fincanı tereyağı
1 çorba kaşığı tozşeker

krema malzemesi:
3 yaprak jelatin
1 kutu krem peynir (200 gr)
1 kahve fincanı tozşeker
1 su bardağı krem şanti
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
2 yumurta

Tarifi :
Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın. Hamur malzemesini 15cm çapında bir çemberin içine yayın ve buzdolabında bekletin. Yaprak jelatinleri soğuk suda ıslatın. Bir kapta 1 kutu krem peynir ve tozşekeri çırpın. 2 yumurta sarısı ilave ederek tekrar çırpın. Krem şantiyi ekleyip karıştırın.
Jelatinleri sudan çıkarın ve bi kaba alarak kısık ateşte eritin Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın.

Peynir karışımına önce jelatin limon karışımını sonra çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyin. Bu karışımı hazırladığın çemberin üzerine döküp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Çemberi çıkarıp limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.