Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Kolay Ramazan Pidesi

(Kolay Ramazan Pidesi nasıl yapılır)

Kolay Ramazan Pidesi için kullanılan malzemeler :
4 bardak beyaz un
1¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 çorba kaşığı bal
1 silme tatlı kaşığı tuz
¼ bardak yoğurt
1½ bardak su
1 çorba kaşığı tereyağı, yumuşak

üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su
1 tatlı kaşığı çörekotu veya susam

Tarifi :
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, balı, yoğurdu ve tereyağını koyun. Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edip üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine şekeri ekleyin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Programın bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp 2 eşit parçaya ayırın. Birinci parçayı iyice unlanmış bir fırın tepsisi üzerine alıp elinizi gerektikçe unlayarak 1 cm kalınlığında yayıp 30 dakika daha kabarması için bekletin. Diğer parçayı da aynı şekilde hazırlayın.

Pidelerin üzerine su ile çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu veya susam ile süsleyin.

Pidelerinizi fırına vermeden önce fırına dayanıklı küçük bir kaba ½ bardak kaynar su ilave edip fırının arka köşesine yerleştirin.

Pideleri önceden 250 derecede ısıtılmış fırına atıp yaklaşık 15 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin. Eğer pidenin üstü erken kızarırsa aluminyum folyo ile örtüp pişirmeye devam edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.