Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Mayalı Sandviçler

(Mayalı Sandviçler nasıl yapılır)

Mayalı Sandviçler için kullanılan malzemeler :
4 bardak beyaz un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
2 silme çorba kaşığı şeker
¼ bardak zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 bardak süt

üzeri için:
1 yumurta sarısı, çatalla çırpılmış
1 çorba kaşığı susam

Tarifi :
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak sütü, zeytinyağını ve yumurtayı koyun. Unu bir kaşıkla serperek sütü örtecek şekilde ilave edin. Tuzu, şekeri ve yumuşatılmış tereyağını unların hemen üstüne haznenin farklı köşelerine yerleştirin. Unların ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Programın bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp 10 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.

Mayalanan somunların üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp susam serpin.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.