Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Patatesli Tepsi Ekmeği

(Patatesli Tepsi Ekmeği nasıl yapılır)

Patatesli Tepsi Ekmeği için kullanılan malzemeler :
3¼ bardak beyaz un
1 orta boy patates (200gm civarında)
1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
½ bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tarifi :
Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve kalın altlı küçük bir tencereye alın. 2 bardak su ilave edip orta hararetli ocak üzerinde 15-20 dakika kadar veya patatesler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.

Ilıyınca patatesleri bir kaba alıp çatalla iyice ezip püre haline getirin. Tencerede kalan sudan ½ bardak ayırıp hamura ilave etmek üzere saklayın.

Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, zeytinyağını, patates suyunu, yumurtayı ve patates püresini, koyun. Unu bir kaşıkla serperek malzemeleri örtecek şekilde ilave edin. Tuzu, unun hemen üstüne haznenin bir köşesine yerleştirin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz.

Programın bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp 10-12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. İyice yağlanmış fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin. Tepsideki mayalamadan sonra resimdeki gibi birbirlerine hafifçe değer hale gelecekler.

45 dakika kadar ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.