Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Yulaf Ezmeli Doygun Ekmek

(Yulaf Ezmeli Doygun Ekmek nasıl yapılır)

Yulaf Ezmeli Doygun Ekmek için kullanılan malzemeler :
1 bardak beyaz un
1 bardak tam buğday unu
¼ bardak yulaf unu (bulamazsanız beyaz un da olur)
½ bardak yulaf ezmesi
1 tepeleme tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak su

üzeri için:
1 avuç yulaf ezmesi

Tarifi :
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, zeytinyağını ve balı koyun. Unları ve yulaf ezmesini bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin. Tuzu, unların hemen üstüne haznenin bir köşesine yerleştirin. Unların ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Tahıl ekmek, 500 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.